Descoperire: I3C – medicamentul care izolează virusul într-o celulă infectată, blocând expansiunea COVID

Descoperire: I3C – medicamentul care izolează virusul într-o celulă infectată, blocând expansiunea COVID

martie 25, 2021 0

Se numește Indol-3 Carbinol (I3C) și este un medicament utilizat deja împotriva unor boli rare care pare să poată preveni virusul Sars-CoV-2 de la părăsirea celulei și răspândirea în toate țesuturile corpului.

Acest lucru a fost descoperit de un studiu internațional coordonat de Giuseppe Novelli (Universitatea din Tor Vergata – Universitatea din Nevada, SUA) și Pier Paolo Pandolfi (Universitatea din Torino – Universitatea din Nevada, SUA), în colaborare cu Spitalul Bambino Gesù (Roma), Istituto Spallanzani (Roma), Universitatea San Raffaele (Roma) și diverse instituții americane (Harvard, Yale, Rockfeller, NIH, Muntele Sinai, Universitatea din Boston), canadian (Universitatea din Toronto) și francez (INSERM Paris, Hopital Avicenne).

Rezultatele au fost publicate în revista Cell Death & Disease.

Formula chimică a I3C

Echipa internațională a identificat o clasă de enzime (E3-ubiquitin ligază) necesare pentru ca virusul Sars-CoV-2 să iasă din celulele infectate și să se răspândească în toate țesuturile corpului. Aceleași proteine ​​efectuează, de asemenea, o acțiune similară pentru alte virusuri, cum ar fi Ebola.

Cercetătorii au demonstrat că nivelurile acestor enzime sunt crescute în plămânii pacienților și în alte țesuturi infectate cu virusul. Studiul a identificat, de asemenea, modificări genetice rare ale genelor care codifică aceste proteine ​​într-un subgrup de pacienți (aproximativ 1.300) cu boală severă selectată de Covid Human Genetic Effort, French COVID Cohort Study Group, CoV-Cohort Cohort, și Healthy Nevada Project.

Aceste modificări cresc activitatea enzimelor și favorizează ieșirea virusului infectant. Echipa a demonstrat că activitatea acestor enzime poate fi inhibată de un compus natural care este bine tolerat de corpul uman, I3C și, prin urmare, potențial utilizabil ca antiviral singur sau în combinație cu alte terapii.

Compusul I3C s-a dovedit a fi capabil să blocheze, in vitro, ieșirea și multiplicarea virusului din celulele infectate. I3C ar putea fi aprobat rapid, deoarece este deja utilizat pentru alte tratamente, odată demonstrată eficacitatea la pacienții cu Covid-19.

Studiul, cofinanțat de Fundația Roma, contribuie la înțelegerea mecanismelor moleculare care guvernează ciclul de viață al Sars-CoV-2, deschizând calea pentru identificarea relațiilor gazdă-agent patogen necesare pentru identificarea și dezvoltarea de noi medicamente capabile să interfereze cu replicarea virală, blocând transmiterea acesteia.

„Un vaccin – spune Novelli – este doar o măsură profilactică. Trebuie să testăm medicamentul în studiile clinice cu pacienți cu Covid-19 pentru a evalua riguros dacă poate preveni manifestarea simptomelor grave și potențial fatale. La pacienții care nu pot fi vaccinați, este de o importanță fundamentală pentru a salva din ce în ce mai multe vieți umane și a contribui la o stare mai bună și la gestionarea sănătății publice ”.

Pandolfi adaugă:

„Trebuie să ne gândim pe termen lung. Vaccinurile, deși foarte eficiente, nu mai pot fi eficiente în viitor, deoarece virusul se schimbă și, prin urmare, este necesar să avem mai multe arme pentru a lupta împotriva acestuia.

Descoperirea pe I3C este importantă și acum trebuie să lansăm studii clinice pentru a demonstra eficacitatea sa potențială. Va fi important să se evalueze dacă I3C poate reduce și complicațiile clinice foarte grave pe care mulți pacienți le experimentează după trecerea fazei acute a infecției. Aceasta va fi o problemă majoră în anii următori, pe care va trebui să o gestionăm.

De asemenea, trebuie să mergem mai departe în cercetarea medicamentelor, să identificăm în continuare compuși și terapii eficiente pentru Covid-19 și pentru alți viruși pe care vom fi chemați să le abordăm în viitor. „

Sursa:AGI(AgenziaItalia)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.